Marcați
Doi poliţişti morţi şi 35 de persoane rănite, într-un atac cu maşină-capcană comis în Turcia
Doi poliţişti au murit şi alte 35 de persoane au fost rănite vineri dimineaţa în sud-estul Turciei, într-un atentat cu maşină-capcană care a avut loc în provincia Mardin şi care, potrivit forţelor de securitate, ar fi fost comis de militanţii kurzi, relatează Le Figaro.

Atacul nu a fost revendicat.

Surse de securitate au declarat pentru Reuters că atacul a fost comis în jurul orei locale 06.00 (06.00, ora României) de către militanţii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în oraşul Nusaybin, situat în apropiere de graniţa cu Siria.

Luna trecută, cel puţin 28 persoane au murit, iar alte 61 au fost rănite într-un atentat cu un vehicul-capcană în centrul oraşului turc Ankara. Explozia a vizat autocare militare care erau oprite la un semafor, potrivit armatei turce. Atentatul a avut loc în apropierea sediului Statului Major general al armatei turce, nu departe de Guvernul şi Parlamentul Turciei. Şoimii Libertăţii Kurdistanului (TAK), o grupare disidentă a mişcării separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), a revendicat atacul. Guvernul turc a atribuit anterior atentatul unei alte mişcări kurde, Partidul Uniunii Democratice (PYD), activ în Siria şi Irak, care a negat orice implicare.

Joi, două femei au deschis focul şi au aruncat cu o grenadă asupra unui autobuz al poliţiei turce, atunci când acesta a ajuns la o secţie dintr-o suburbie a Istanbulului. Acestea au fost neutralizate de poliţişti după ce au fost imobilizate într-un apartament dintr-un imobil situat în apropiere, unde se adăpostiseră după comiterea atacului.

MEDIAFAX.ro
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).