Marcați
O fetiță și doi adulți, scoși vii de sub dărâmături la 60 de ore după cutremur
Un seism cu magnitudinea de 6,4 grade a lovit sâmbătă insula, făcând 37 de morți: majoritatea victimelor a pierit în prăbușirea unui ansamblu imobiliar Wei-kuan, la Tainan, care avea 100 de apartamente. Circa 100 de persoane se aflau în continuare luni sub dărâmăturile acestui complex.

O fetiță de opt ani a fost scoasă de sub dărâmături la mai bine de 60 de ore după catastrofă, au relatat reporterii AFP din teren, care au văzut cum era transportată pe o targă.

Un bărbat de 40 de ani a fost extras de sub bucățile masive de beton cu ajutorul unei macarale. Echipele de salvare au relatat că înainte de aceasta au încercat timp de 20 de ore să-l extragă, fără succes, din cauza piciorului prins între dărâmături. O echipă medicală a fost trimisă să vadă dacă va fi nevoie să i se amputeze piciorul. În cele din urmă, el a fost extras dintre dărâmături. 'Nu știm dacă își va păstra piciorul, dar medicii vor face totul pentru a-l salva', a declarat primarul din Tainan, William Lai.

De asemenea, o femeie în vârstă de 45 de ani a fost eliberată de echipele de salvare, după ce i-au auzit strigătul de ajutor, iar starea sa de de sănătate este descrisă ca fiind stabilă. Cu toate acestea, soțul femeii și copilul său de doi ani au fost găsiți morți, echipele de salvare căutând în prezent ceilalți cinci membri ai aceleiași familii.

Salvatorii mai speră să găsească supraviețuitori sub dărâmăturile clădirii. Ajutați de macarale, câini special dresați, echipamente destinate să detecteze semne de viață, ei încearcă să recupereze eventuali supraviețuitori. Dar eforturile lor sunt îngreunate de necesitatea de a consolida ruinele foarte instabile.
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).