Marcați
Sediile mişcării Frăţia Musulmană din Amman, închise de poliţia iordaniană
Poliţia iordaniană a închis sediile din capitala Amman ale mişcării Frăţia Musulmană, principala grupare a opoziţiei din ţară, fără a oferi vreun motiv, susţine grupul politic, potrivit BBC News online.

Clădirea din Amman a grupării a fost evacuată şi închisă la ordinul guvernatorului capitalei, potrivit unui lider al grupării, Jamil Abu Baker, citat de Reuters. Autorităţile nu au oferit nicio explicaţie pentru închiderea clădirii, a adăugat oficialul grupării.

Mişcarea Frăţia Musulmană are o susţinere mare din partea locuitorilor din zonele urbane, dar şi a Frontului de Acţiune Islamică (FAI), una dintre cele mai puternice partide din Iordania, cu aceeaşi orientare politică.

Cu toate acestea, FAI a boicotat ultimele două alegeri parlamentare, iar creşterea numărului de militanţi islamişti în regiune a întărit colaborarea dintre mişcarea Frăţia Musulmană şi autorităţile iordaniene.

Autorităţile au efectuat cercetări sporadice în rândul grupării, condamnând la închisoare un lider al mişcării, Zaki Bani Rusheid, pentru critici aduse Emiratelor Arabe Unite, aliat al Iordaniei. El a fost eliberat la începutul anului după ce a ispăşit o sentinţă de 18 luni în închisoare.

În martie 2014, mişcarea s-a divizat, formându-se una nouă, moderată.

Mai multe ţări arabe în care se află filiale ale mişcării Frăţia Musulmană înfiinţată în Egipt au interzis funcţionarea grupării şi i-au condamnat la închisoare pe unii dintre membrii acesteia.

În Egipt, mii de islamişti simpatizanţi sau membri ai mişcării Frăţia Musulmană au fost condamnaţi la închisoare, primind pedepse capitale, ceea ce a strânit critici din partea organizaţiilor internaţionale pentru drepturile omului, după ce masive proteste şi confruntări au avut loc în ţară, pe fondul înlăturării de la putere a fostului preşedinte egiptean Mohammed Morsi, care făcea parte din Frăţia Musulmană, de către armată.

MEDIAFAX.ro
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).