Marcați
Trei funcționari de la primăria Ghidighici, arestați pentru abuz de putere
Fostul primar al comunei Ghidighici și doi consilieri au fost arestaţi, fiind suspectaţi de delapidarea loturilor de teren și a altor bunuri ce aparțin administrației publice locale. Prejudiciul adus bugetului local, prin activitatea infractionala se ridica la peste 3 milioane de lei.

Potrivit oamenilor legii, în perioada anilor 2005 - 2015 suspecții ar fi înstrăinat ilegal mai multe terenuri și bunuri ce aparțineau primăriei satului Ghidighici. Cu ajutorul unor intermediari, funcționarii identificau terenurile, iar ulterior, le vindeau unor familii tinere cu cîteva sute de euro.

În urma unor percheziţii efectuate la domiciliile şi în automobilele bănuiţilor, au fost depistate mai multe titluri de autentificare a dreptului deţinătorului de teren perfectate pe numele persoanelor intermediare, procuri din numele acestora, testamente şi ştampile ale persoanelor juridice nerezidente. perchezițiile au avut loc în cadrul a 11 cauze penale.

Suspectii de 57, 60 si 65 de ani au arest la domiciliu pentru 30 de zile.
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).