Marcați
Lucrările de reparație a străzilor Negruzzi și Alecsandri, provoacă prejudicii antreprenorilor
Lucrările interminabile de reparație a străzilor Negruzzi și Alecsandri din Capitală provoacă prejudicii antreprenorilor care au sediile pe aceste adrese. Oamenii de afaceri raportează pierderi de sute de mii de lei. Săpăturile pe trotuare le-au distrus fațadele localurilor și au blocat accesul clienților. Businessmenii s-au plâns de mai multe ori la primărie, însă nu au fost luați în seamă.

Pe strada Vasile Alecsandri din Capitală, pereţii unui restaurant se pot prăbuşi în orice moment. Încă acum un an, muncitorii, care desfășoară lucrările de reparație, au distrus fundamentul încăperii.

”Din luna octombrie s-a săpat tot ceea ce ține de teracotă, deja e luna aprilie și vedeți că nu s-a rezolvat problema. Până acuma, a plouat, totul s-a înmuiat, totul se dărâmă”, susține adminstratorul restaurantului, Irina Dănuță.

Unii antreprenori, care își au sediile pe strada Alecsandri, nu au mai suportat lucrările interminabile de reparație a străzii și chiar au renunțat la afacere.

Aceeași situație pe bulevardul Constantin Negruzzi. Antreprenorii spun că, din cauza lucrărilor interminabile și exterm de zgomotoase, clienții au ocolit localurile amplasate pe marginea traseului. Și în acest caz, prejudiciile se ridică la sute de mii de lei.

”Am pierdut foarte mulți clienți, fiindcă ne sunau și ne întrebau dacă la noi tot așa e de greu accesul și le-a spuneam că da și nu veneau. Undeva cu vreo 25% ni s-a micșorat volumul de prestări. La toți așa e din pricina accesului limitat, au avut zile când nu le-a intrat niciun client. Servicii de 300 de mii de lei am pierdut”, a menționat Eugenia Kotovskaia, patron de hotel.

Oamenii de afaceri susțin că toate demersurile către primărie au fost ignorate, așa că au renunțat.
”Sunt cheltuieli serioase, la plângerile noastre în diferite instanțe absolut deloc nu s-a reacționat”, spune adminsitratoarea restaurantului.

Lucrările de reparație a străzilor Alecsandri și Negruzzi au început în vara anului 2015 și urmau să se încheie în toamna anului trecut. Termenul nu a fost respectat, însă, de către autoritățile Capitalei, care au amânat de mai multe ori data-limită de încheiere a lucrărilor. Între timp, bulevardul Negruzzi a devenit locul perfect pentru filmarea unor scene despre război, iar strada Alecsandri a rămas un șantier, chiar dacă cea mai mare parte a lucrărilor este pe sfârșite.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).