Marcați
Coreea de Nord pregăteşte lansarea unei rachete balistice care poate atinge Statele Unite -surse CNN
Regimul din Coreea de Nord pregăteşte lansarea unei rachete intercontinentale care ar putea ajunge pe teritoriul Statelor Unite, afirmă surse din cadrul serviciilor de informaţii americane citate de CNN.

Potrivit unor oficiali americani, regimul Kim Yong-Un ar putea lansa o rachetă balistică de tip Musudan, care ar putea atinge insulele Guam şi Shemya, situate în Oceanul Pacific şi care aparţin Statelor Unite.

Imagini filmate din satelit relevă că regimul stalinist de la Phenian pregăteşte, probabil în cadrul unui test, lansarea unei rachete balistice de pe o platformă mobilă.

Alţi oficiali americani se tem că Phenianul ar putea lansa rachete de tip Kn-08 sau Kn-14, care pot atinge teritoriul continental al Statelor Unite.

Pentagonul urmăreşte cu atenţie toate activităţile balistice nord-coreene.

Regimul Kim Jong-Il a efectuat în ianuarie un presupus test termonuclear, urmat peste câteva săptămâni de un test balistic.

Conform unor experţi citaţi de ziarul Japan Times şi de site-ul 38North, Coreea de Nord tocmai a testat un motor care poate propulsa o rachetă până pe Coasta de Est a Statelor Unite. Informaţiile nu pot fi confirmate de experţi independenţi.

Regimul stalinist de la Phenian a ameninţat în multe rânduri că ar putea lansa un atac nuclear asupra Statelor Unite.

MEDIAFAX.ro
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).