Marcați
Sergiu Cioclea: Ca domnul Churchill, promit şi lacrimi, şi sânge, şi sudoare.
Noul guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei, Sergiu Cioclea, și-a început oficial activitatea. Acesta a fost prezentat astăzi colectivului, în prezenţa preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu, şi predecesorului său, Dorin Drăguţanu, care şi-a dat demisia după scandalul provocat de furtul miliardului din sistemul bancar.

Sergiu Cioclea a declarat că vine la şefia instituției într-o perioadă complicată pentru țara noastră, așa că este conștient că nu-i va fi ușor.

"Sunt convins că vom avea un lucru greu. Ca domnul Churchill, promit şi lacrimi, şi sânge, şi sudoare”, a spus Sergiu Cioclea.

La rândul său, fostul guvernator Dorin Drăguțanu a declarat că pleacă din funcție cu inima-mpăcată.

"Eu plec cu sufletul împăcat. Banca Națională are guvrenator cu calități profesionale și personale excepționale, cu o experiență care nu poate fi egalată de nimeni, de niciun expert din Republica Moldova", a menționat Dorin Drăguțanu.

După ce i-a mulțumit lui Dorin Drăguțanu pentru munca depusă la șefia Bancii Nationale, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a spus că, de fapt, furtul miliardului din sistemul bancar nu este chiar atât de strașnic, precum pare la prima vedere.

"Într-o țară dacă ar exista o fraudă de 14-15% din produsul intern brut, în această țară multe rele s-ar întampla: trolebuzele nu ar merge, magazinele s-ar închide. Dar în Republica Moldiva lucrurile au stat altfel, datorita faptului că oameni profesioniști din Banca Națională și guvernatorul au avut taria să se impună profesional pentru a avea cele mai bune decizi și efectele cât mai minime pentru economia Națională”, a declarat președintele Parlamentului.

În data de 15 aprilie, guvernatorul Băncii Naționale, Sergiu Cioclea, va pleca în prima vizită de lucru la sediul Fondului Monetar Internaţional din Washington. El va fi însoțit de fostul prim-viceguvernator al BNM, Marin Moloșag, în calitate de consilier.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).