Marcați
Autoritățile centrale au la dispoziție o săptămână pentru a îndeplini revendicările primarilor; în caz contrar aceștia amenință cu proteste
Autoritățile centrale au la dispoziție o săptămână pentru a îndeplini revendicările primarilor. În caz contrar, aceștia vor organiza un marș de protest prin centrul Capitalei. Evenimentul a fost programat pentru astăzi, însă aleșii locali au decis oferirea autorităților a unui termen de răgaz, pentru găsirea soluțiilor. Șefii administrațiilor locale cer promulgarea cât mai rapid a legii privind care le oferă primăriilor dreptul de a schimba destinația terenurilor agricole și de a sesiza Curtea Constituțională.

Pe lângă tergiversarea promulgării legii care le acordă mai multe împuterniciri, primarii sunt nemulțumiți de faptul că majoritatea parlamentară a decis excluderea din Proiectul politicii fiscale a impozitului pentru autovehicule. Revolta a fost exprimată în cadrul ședinței lărgite a consiliului Congresului Autorităților Locale. Primarii au menționat că, deși legea care le permite să schimbe destinația terenurilor agricole a fost votată încă în data de 4 martie, președintele încă nu a promulgat-o. Asta îi face să creadă că, la mijloc, sunt interese ascunse.

Un alt eveniment, care a provocat nemulțumirea șefilor primăriilor este suspendarea din funcție, prin decizie judecătorească, a primarului de Taraclia. Unii dintre aleșii locali au spus că o astfel de soartă îi paște și pe ceilalți primari, care nu se supun intereselor politice ale actualei guvernări.

Mai mult, primarii insistă ca Parlamentul să voteze, în a doua lectură, introducerea impozitului pentru automobile. Ei spun că și 200 de autovehicule dintr-o localitate pot asigura venituri ce permit reparația drmurilor locale.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).