Marcați
Proiectul de lege cu privire la statatutul municipiului Chișinău, votat în prima lectură
Proiectul de lege privind statutul municipiului Chişinău, care oferă mai multe atribuții primarului Dorin Chirtoacă, a fost votat în prima lectură. Documentul elaborat de liberali, a fost criticat dur de socialiști.

„Înţelegem miza acestui proiect şi anume faptul că se doreşte ca primăria să fie pusă sub călcâiul primarului. Ceea ce propuneţi adevărata miză este limitarea atribuţiilor Consiliul Municipal. Este o lege abuzivă. În cazul în care va votat, va fi atacată la Curtea Constituţională”, a declarat deputatul socialist Vlad Bătrîncea.

„Proiectul de lege înregistrat de PL nu vine să soluţioneze problemele cetăţenilor, dar prevede preluarea atribuţiilor de la Consiliu şi oferirea lor primarului. Creează confuzii. Considerăm că proiectul dat este unul anticonstituţional şi suntem ferm convinşi că dezbaterea este prematură. Proiectul nu oferă soluţii pentru problemele existente. PSRM propune să fie continuate dezbaterile publice şi să fie propuse toate cele trei proiecte privind acest subiect”, a menționat deputatul socialist Victor Sorocean.

Documentul îi oferă primarului general al capitalei mai multe pârghii în detrimentul Consiliului Municipal Chișinău

De menționat, că astăzi, în cadrul şedinţei plenare, liderul PSRM, Igor Dodon, a propus includerea pe ordinea de zi a unui alt proiect privind statutul municipiului Chişinău, înregistrat de deputaţii neafiliaţi Iurie Leancă şi Eugen Carpov. Propunerea nu a fost însă acceptată.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).