Marcați
Cel puţin şapte morţi şi 15 răniţi în atacuri cu dispozitive-capcană în peninsula Sinai
Cel puţin şase militari şi un civil au murit şi alte 15 persoane au fost rănite, joi, în peninsula Sinai, nordul Egiptului, în două atacuri cu dispozitive-capcană, informează Reuters, citând surse medicale şi din securitate.

Mai multe dispozitive explozive au fost plasate pe drumuri în oraşele Rafah şi Sheikh Zuwayed, fiind detonate în momentul în care maşinile au trecut prin respectivele zone, susţin surse din securitate, citate de Reuters.

Armata egipteană nu a prezentat o declaraţie oficială în acest caz.

Mai multe atacuri în zonă au fost revendicate de filiala egipteană a reţelei teroriste Stat Islamic.

Forţele de securitate egiptene au fost vizate de numeroase atacuri ale militanţilor islamişti după ce armata l-a alungat de la putere pe preşedintele egiptean Mohamed Mursi în 2013, iar mii de oameni au protestat faţă de această decizie.

Cele mai multe atacuri au loc în peninsula Sinai din nordul Egiptului unde activează filiala egipteană a reţelei Stat Islamic, Provincia Sinai, atacuri în care au murit sute de poliţişti şi militari.

MEDIAFAX.ro
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).