Marcați
Vicepreședintele CEC: Alegerile parlamentare și locale au fost fraudate
Rezultatele alegerilor parlamentare din 2014, dar și a celor locale din 2015 au fost fraudate. Declarația aparține vicepreședintelui Comisiei Electorale Centrale, Ștefan Urîtu și a fost făcută în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune, notează bloknot.md.

Potrivit lui Urîtu, în special au fost falsificate rezultatele alegerilor locale, astfel încît, în unele localități procentul de falsificare a variat între 5% și 20%.

”Schema era că o persoană putea figura pe liste în maxim trei localităţi. Listele practic au fost dublate. Este vorba de sute de mii de persoane care au fost incluse în listele electorale de două ori. O adresă a domiciliului unei persoane, spre exemplu, putea fi găsită în două localităţi. Un alt exemplu, o persoană cu numele Vasili, în altă localitate putea fi găsită cu aceeaşi familie, doar că avea prenumele Vasile”, a menționat vicepreședintele CEC.

Ștefan Urîtu susține că a vrut în repetate rînduri să studieze listele lectorale, însă de fiecare data nu i s-a permis să o facă.

”În final, m-am adresat în instanța de judecată, cererea mea însă a fos respinsă, pe motiv că este vorba de date cu caracter personal”, a specificat Urîtu.
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).