Marcați
BERD nu intenționează să reducă finanțarea proiectelor în Moldova
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) nu intenționează să reducă finanțarea Republicii Moldova și este dispusă să susțină implementarea unor proiecte noi.

Informația a fost comunicată jurnaliștilor de către reprezentantul permanent al BERD în Moldova, Julia Otto, notează NOI.md. Potrivit Juliei Otto, BERD va finanța proiectele în Moldova în conformitate cu Strategia pentru Moldova, care a fost aprobată anterior pe un termen de trei ani și este prevăzută pînă în anul 2017.

Reprezentantul permanent al BERD în Moldova a menționat că, în anul 2015, în pofida mai multor provocări politice, economice și financiare, BERD a finanțat în Moldova proiecte în valoare de 100 de milioane de euro – un indice bun.

Iulia Otto a mai spus că Moldova este una din cele trei țări cu unul din cele mai ridicate nivel de finanțare pe cap de locuitor din partea BERD.

În cei 20 de ani de activitate în Republica Moldova, BERD a finanțat 114 proiecte investiționale în sumă de circa 1,1 miliarde de euro, în diverse domenii.

NOI.md
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).