Marcați
Comisia guvernamentală pentru integrare europeană a examinat stadiul de implementare a Acordului de Asociere
Rezultatele executării Planului Naţional pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE în primul trimestru al anului în curs au fost examinate la şedinţa săptămânală a Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană.

În acest sens, a fost audiat raportul prezentat de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, precum şi cel al Ministerului Economiei, care a prezentat informaţia privind punerea în aplicare a Acordului de Comerţ Liber Aprofundat şi Cuprinzător (DCFTA).

Raportorii au menţionat că, în perioada vizată, s-a înregistrat un progres în ceea ce priveşte accelerarea ritmului de îndeplinire a angajamentelor asumate de Republica Moldova în contextul Acordului de Asociere, dar şi au prezentat informaţii detaliate privind restanţele existente. În această ordine de idei, s-a discutat despre ajustarea termenului pentru realizarea unor acţiuni din Planul Naţional pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE, se menționează într-un comunicat al Guvernului.

Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, precum şi AGEPI să prezinte, la următoarea şedinţă a Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană, informări cu privire la evoluţiile în realizarea angajamentelor de implementare a Acordului de Asociere în domeniile de competenţă.
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).