Marcați
Socialiștii au cerut audierea procurorului general pe marginea demiterii primarului din Taraclia
Fracţiunea PSRM a propus La şedinţa de astăzi a Legislativului, audierea procurorului general şi directorului Inspectoratului Ecologic în legătură cu demiterea primarului de Taraclia, Serghei Filipov.

„Populația este foarte revoltată că primarul Serghei Filipov, care a fost ales prin voturile majorității populației a acestei localități, astăzi este suspendat din funcție, din cauza faptului că a tăiat un copac sau doi copaci". În contextul faptului că este o localitate unde locuiesc majoritatea bulgarilor, propunem să aibă loc aceste audieri ca să fie o claritate pentru toți ce s-a întâmplat în această localitate și de ce anume a fost suspendat din funcție primarul Filipov”, a declarat Vladimir Țurcan.

Propunerea socialiștilor a fost susținută de liberal-democrați și comuniști.

„Este un caz politic. Şi societatea, şi comunitatea diplomatică, suportul financiar al căreia îl râvnim, a fost bulversată de acest caz. Nu este singurul cazul. Astfel de presiuni asupra aleşilor locali se întâmplă foarte des. Este un exemplu cum procedează justiţia şi cum este folosită ca instrument politic”, a declarat vicepreşedintele PLDM, Vadim Pistrinciuc.

„Considerăm că primarul orașului Taraclia este victima a luptei politice. Vom susține propunerea PSRM”, a adăugat comunista Elena Bodnarenco.

Democrații însă s-au opus inițiativei, menționînd că subiectul nu este demn de a fi discutat în plenul Parlamentului.

„Este clar că nu putem în fiecare joi să venim cu toate evenimentele care s-au întâmplat. Ar fi bine o clarificare pe platforma comisiei. Dacă comisia consideră că e subiect important pentru parlament, atunci vom discuta”, a spus preşedintele de onoare al PD, Dumitru Diacov.

Propunerea PSRM a fost respinsă de majoritatea parlamentară cu 41 de voturi.

Amintim că primarul de Taraclia a fost suspendat din funcţie pentru o perioadă de doi ani, de către Curtea de Apel Cahul. Motivul invocat este că edilul a dispus, în urma deciziei consilierilor locali, tăierea mai mulţi copaci uscaţi şi plantarea florilor şi arbuştilor decorativi. În acest caz a reacţionat Delegaţia UE și Ambasada SUA la Chișinău, care au calificat decizia magistraţilor drept o răfuială politică.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).