Marcați
Foto: agora.md
Termenul de finalizare a lucrărilor de reparație a străzii Vasile Alecsandri, amînat din nou.
Lucrările de reparație a străzii Vasile Alecsandri care urmau să fie finalizate în toamnă, ar putea fi extinse până la sfârșitul anului. De data aceasta, autoritățile dau vina pe agenții economici, care își au sediile pe marginea traseului.

Șeful Direcției Transport, Igor Gamrețchi a declarat că, deși agenții economici au fost informați despre instalarea unei rețele electrice subterane, unii dintre ei refuză să se conformeze. Din această cauză, și lucrările de montare a reţelelor electrice pentru iluminatul stradal întârzie cu o lună.

Pentru a-i determina pe agenții economici să se conformeze deciziei autorităților locale, Direcția Transport intenționează să prezinte propuneri de modificare a legislației, în sensul înăspririi pedepselor pentru astfel de acțiuni.

”Este o luptă care se duce permanent pentru că nu avem o lege sau un mecanism care ar lucra în acest sens”, a declarat Igor Gamrețchi, șeful Direcţiei Generale Transport Public şi Căi de Comunicaţie a Capitalei.

Gamrețchi a menționat că, de-a lungul străzii se află 10 piloni, ce nu corespund cerințelor și urmează a fi demontați. El a mai precizat că termenul de finalizare a lucrărilor a fost amânat și din cauza schimbării cerințelor față de parcări și pistele pentru bicicliști.

De menționat, că este pentru a patra oară când autoritățile extind perioada pentru finalizarea lucrărilor pe strada Vasile Alecsandri. Inițial, proiectul urma să fie finalizat în ianuarie 2016.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).