Marcați
Protest în fața Procuraturii mun. Chișinău
Oamenii care au suferit în urma incendiului din Piața Centrală, precum și rudele celor care au decedat, au protestat astăzi în fața Procuraturii Municipiului Chișinău. Aceștia și-au exprimat nemulțumirea față de decizia magistraților de la Judecătoria sectorului Rîșcani, potrivit căreia unul dintre administratorii cantinei ”La soacră” a fost plasat, din izolatorul de detenție preventivă, în arest la domiciliu, iar procurorul nu a contestat decizia.

Totodată, protestatarii și-au exprimat îngrijorarea față de blândețea excesivă, de care dau dovadă procurorii, în raport cu administratorii cantinei. Și asta în condițiile în care, deși au trecut aproape trei luni de la producerea tragediei din Piața Centrală, niciun funcționar nu a fost pedepsit.

"Toți stau la libertate. Când venim la domnul procuror el nu are când vorbi cu noi pentru că are de lucru. Unde nu ne ducem, toți au de lucru, dar copii noștri nu mai sunt. Nimeni nu vrea să ne răspundă și să ne spună adevărul în față", a menționat unul dintre protestatari.

Tot astăzi, victimele incendiului din Piața Centrală au venit la Primăria Capitalei pentru a-i cere socoteală lui Dorin Chirtoacă. Acesta, însă, a lipsit de la ședința operativă a primăriei, pe motiv că ar fi plecat din nou într-o deplasare.

Amintim că în urma incendiului din Piața Centrală, provocat de explozia unei butelii de gaz, au decedat patru persoane, inclusiv o femeie gravidă, iar nouă au suferit arsuri grave


NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).