Marcați
Țările musulmane cer Armeniei retragerea din Nagornâi-Karabah
Organizația Cooperării Islamice (OCI), care regrupează 57 de țări musulmane între care și Azerbaidjanul, a cerut duminică Armeniei să-și retragă trupele din regiunea separatistă Nagornâi-Karabah, în care confruntările cu armata azeră s-au soldat cu 30 de morți, relatează AFP.

Nagornâi-Karabah este o regiune a Azerbaidjanului cu populație majoritară armeană, situată între Iran, Rusia și Turcia.

OCI solicită 'retragerea imediată, totală și necondiționată a forțelor armene din Nagornâi-Karabah și din alte teritorii azere ocupate'.

Ea acuză Armenia de continuare a unei 'politici de agresiune' și că 'violează armistițiul'.

Nagornâi-Karabah, miză a unui conflict soldat cu 30.000 de morți între 1988 și 1994 și cu sute de mii de refugiați, în principal azeri, și-a proclamat la sfârșitul anului 1991 independența, pe care însă nicio țară — nici măcar Armenia — nu a recunoscut-o.

Vineri și sâmbătă, confruntări au izbucnit din nou în această regiune, făcând 30 de morți, între care 18 soldați din forțele armene și 12 din forțele azere.

Azerbaidjanul și Armenia s-au acuzat reciproc duminică de continuarea tirurilor, în pofida unui armistițiu unilateral anunțat de Baku.

Secretarul general al OCI, Iyad bin Amin Madani, a subliniat 'importanța intensificării eforturilor internaționale pentru a găsi o soluție politică conflictului'.

AGERPRES.ro
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).