Marcați
În Moldova a fost simplificată procedura de obținere a granturilor
În Republica Moldova va fi simplificată procedura de obținere a granturilor externe, care vor ajunge mai rapid la beneficiari, informează NOI.md.

În conformitate cu amendamentele operate în legislație, votate de Parlament în lectura a doua, acordurile financiare cu privire la acordarea granturilor țării noastre nu vor mai trebui ratificate de Legislativ, ci vor fi aprobate doar la nivel de Guvern.

Se stipulează că pînă la demararea negocierilor privind oferirea grantului, contractul respectiv trebuie să fie avizat de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Totodată, Guvernul va oferi Parlamentului o dată la șase luni (15 martie și 15 septembrie) informații cu privire la implementarea acordurilor internaționale de oferire a asistenței nerambursabile.

În prezent, procesul de încheiere a acordurilor internaționale, în special a celor care prevăd oferirea asistenței externe financiare nerambursabile, durează mai multe luni. În multe cazuri, din cauza normelor și procedurilor interne, Guvernul nu poate asigura intrarea în vigoare a acordurilor în termenii respectivi. Din această cauză, Moldova nu poate primi granturi în condiții avantajoase.

Anterior conducerea Ministerului Finanțelor și-a exprimat nemulțumirea în legătură cu birocratizarea procesului de aprobare a acordurilor de grant, menționînd că această procedură durează mai multe luni din cauza că acordurile respective trebuie ratificate de Parlament.

NOI.md
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).