Marcați
Germania a câştigat în faţa Italiei după 21 de ani. Succes categoric al campioanei mondiale
Germania a pus capăt unei perioade de 21 de ani fără victorie în faţa Italiei. Într-un amical desfăşurat la Munchen, pe Allianz Arena, campioana mondială s-a impus cu un categoric 4-1.

Este unul dintre cele mai clare succese dintre cele 8 obţinute de Germania în istoria confruntărilor directe cu Italia, echipă în faţa căreia a pierdut de 15 ori, inclusiv în două semifinale şi o finală de Cupă Mondială.

Veniţi după eşecul suferit în faţa Angliei, elevii lui Joachim Low au deschis scorul în minutul 24, prin Toni Kroos, care l-a învins pe Buffon cu un şut frumos de la marginea careului.

În ultimul minut al primei reprize, Mario Gotze a dublat avantajul gazdelor, după o intervenţie nesigură a lui Darmian, la centrarea lui Thomas Muller.
După pauză, în minutul 59, Jonas Hector a dus scorul la 3-0, după o acţiune superbă a campioanei mondiale, iar Mesut Ozil a înscris din penalty, cu un sfert de oră înainte de final.

Onoarea squadrei azzurra a fost salvată de Stephan El Shaarawy. În minutul 83, jucătorul celor de la AS Roma a confirmat forma bună pe care o traversează şi a înscris al doilea său gol în naţională.

A fost doar a doua oară când Germania a înscris de patru ori împotriva azzurrilor. Precedenta performanţă de acest fel a fost reuşită în 1939, când nemţii au câştigat cu 5-2.

digisport.ro
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).