Marcați
Donald Trump susține că Japonia trebuie să dețină arma nucleară
Candidatul republican la Casa Albă, Donald Trump, a repetat marți că este în favoarea dotării Japoniei cu arma nucleară pentru a se proteja de Coreea de Nord, estimând că protecția americană costă prea scump SUA, potrivit AFP.

"Cea mai mare parte a oamenilor nu știu că ne ocupăm de necesitățile militare ale Japoniei", a asigurat el într-o emisiune la CNN. "Poate că trebuie făcută o schimbare. Pakistanul le are (arme nucleare). China le are. Multe alte țări le posedă."

"Ar fi mai bine dacă Japonia s-ar proteja ea însăși împotriva acestui nebun din Coreea de Nord", a adăugat el, făcând referire la liderul nord-coreean Kim Jong-Un. "Nu ați prefera într-un fel ca Japonia să aibă arma nucleară când Coreea de Nord are arme nucleare?", a întrebat retoric el.

Miliardarul republican lansase ideea în cadrul unui interviu publicat în weekend-ul trecut de New York Times. El sugerase retragerea trupelor americane aflate în Coreea de Sud și în Japonia dacă cele două țări asiatice nu-și majorează contribuțiile la buget pentru a întreține desfășurarea acestor forțe americane.

AGERPRES.ro
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).