Marcați
Situaţie alarmantă în privinţa securităţii în Belgia şi Franţa. Ministru belgian: Aproximativ 100 de cartiere franceze seamănă cu Molenbeek
Aproximativ 100 de cartiere prezintă asemănări cu cartierul Molenbeek de la Bruxelles, a declarat duminică Patrick Kanner, ministrul Tineretului şi Sporturilor, adăugând că Guvernul acţionează în legătură cu această problemă, relatează Reuters online.

Mai mulţi membri ai comandoului care a comis atacurile de la 13 noiembrie la Paris şi Saint-Denis erau originari din acest cartier din aglomeraţia Bruxellesului, în care Salah Abdeslam a fost arestat pe 18 martie (după patru luni de fugă) şi care este considerat de către unii o adevărată "pepinieră" de islamişti radicali.

"În prezent există în Franţa, aşa cum ştim, aproximativ 100 de cartiere care prezintă potenţiale asemănări cu ceea ce s-a întâmplat la Molenbeek", a declarat Patrick Kanner în emisiunea Grand Rendez-Vous Europe 1-Le Monde-iTELE.

În opinia sa, Molenbeek "este o concentrare enormă de sărăcie şi şomaj, este un sistem ultracomunitar, este un sistem mafiot, cu o economie subterană, este un sistem în care serviciile publice aproape au dispărut, este un sistem în care aleşii au renunţat".

"Însă există, de asemenea, o diferenţă enormă şi (...) nu am de dat lecţii Belgiei şi puterilor ei publice, dar este adevărat că noi luăm taurul de coarne în aceste cartiere", a spus el.

MEDIAFAX.ro
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).