Marcați
PLDM vrea dialog cu partidele „proeuropene de opoziție” pentru identificarea unui candidat la funcția de președinte
PLDM este de acord să lanseze un dialog cu alte partide „proeuropene de opoziție” în vederea identificării unui candidat unic în cadrul alegerilor prezidențiale.

O decizie în acest a fost luată sâmbătă, în cadrul Consiliului Național Politic al PDLM.

„Situaţia social politică din Republică Moldova demonstrează că actuala guvernare foloseşte motivul integrării europene doar pentru a-şi consolida puterea în mod nelegal şi nedemocratic. Constatăm cu regret că reformele există doar în declaraţiile triumfaliste ale actualei guvernări şi nu au nimic în comun cu realitatea. Acest lucru este confirmat şi de eşecul delegaţiei guvernamentale la Bruxelles. În acelaşi timp, constatăm că presiunile asupra membrilor Partidului Liberal Democrat din Moldova continuă, guvernarea fiind preocupată doar de şantaj politic şi de concentrarea nelegitimă a puterii”, se arată în declarația CNP.

Totodată, PLDM insistă pe „organizarea alegerilor prezidenţiale în termeni restrânşi, în conformitate cu legea”, considerând că „tărăgănarea desfăşurării alegerilor prezidenţiale poate pune în pericol caracterul liber şi corect al scrutinului”.

„În acest sens, PLDM îşi exprimă disponibilitatea de dialog cu toate partidele pro-europene de opoziţie şi extraparlamentare pentru a identifica modalitatea de participare în alegerile prezidenţiale, precum şi pentru a nu permite manipularea şi fraudarea scrutinului”, se mai arată în document.

independent.md
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).