Marcați
Bulgaria gata și ea să ridice un gard impotriva migranților
În timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri în Parlamentul bulgar, premierul Borisov a spus vineri că principalul pericol migraționist vine de la granița cu Grecia care este foarte lungă și neprotejată, potrivit Novinite.com. Preocupările lui Borisov se îndreaptă în special spre faptul că guvernul Greciei nu a adoptat măsuri necesare în ultimele luni.

Borisov a reamintit că în ultimele zile Bulgaria a asigurat ajutoare umanitare către centre din Macedonia. Potrivit lui, condițiile din centrele de refugiați din Grecia sunt ”înfricoșătoare” și a reafirmat că să așteaptă ca problemele reale să vină din Grecia. Borisov a dat asigurări că Bulgaria este chiar gata să ridice un gard ușor de sârmă la granița cu Grecia dacă va fi nevoie.

Ministrul apărării Nikolay Nenchev a reafirmat joi disponibilitatea țării vecine de a construi gardul menționat în eventualitatea unei creșteri a presiunii migraționiste. Pentru moment, imigranții ocolesc Bulgaria fiindu-le teamă că vor fi înregistrați la intrarea în țară.

digi24.ro
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).