Marcați
Măsuri de securitate sporite în zona Colosseumului și Bazilicii Sf. Petru în timpul Săptămânii Sfinte
Măsuri de securitate sporite în zona Colosseumului și Bazilicii Sf. Petru în timpul Săptămânii Sfinte
Autoritățile italiene au dispus luarea unor importante măsuri de securitate la Roma, în special în zona Colosseumului și Bazilicii Sf. Petru, unde se celebrează evenimentele religioase din Săptămâna Patimilor cu participarea papei Francisc, relatează agenția EFE.

Prefectul Romei (reprezentant al Guvernului), Franco Gabrielli, a declarat că amenințarea teroristă planează asupra capitalei italiene și în alte orașe europene și, prin urmare, a pus în aplicare, împreună cu șeful poliției din Roma, Nicola D'Angelo, puternice măsuri de securitate în locurile considerate posibile ținte. D'Angelo le-a cerut, totuși, cetățenilor să "nu trăiască cu teamă", dând asigurări că "nu există indicii specifice cu privire la posibilitatea unui atac în acest moment" în capitală.

La Colosseumul din Roma are loc vineri seara, cu participarea papei Francisc, tradiționala Cale a Crucii, care constă în parcurgerea unui itinerar reprezentând drumul lui Iisus Hristos cu Crucea pe umeri de la palatul lui Pilat până la Calvar, unde a fost răstignit și a murit. În ultimele ore zona a fost atent verificată de către unități de geniști și antiteroriste pentru a asigura siguranța la acest eveniment la care participă zeci de mii de credincioși catolici.

A fost întărită, de asemenea, prezența poliției în jurul bazilicii Sf Petru, la intrarea căreia au fost instalate detectoare de metale.

Sistemul de alertă teroristă în Italia se află la nivelul 2 după atacurile de la Paris, dar după atacurile de la Bruxelles a fost întărită securitatea în aeroporturi, stații de metrou și pe calea ferată în principalele orașe italiene.

Credincioșii catolici sărbătoresc duminică, 27 martie, sărbătoarea Învierii Domnului, când papa Francisc va celebra Sfânta Liturghie în Piața Sf. Petru și apoi, de la balconul central al Bazilicii Vaticane, va rosti Mesajul de Paște și va împărți binecuvântarea Urbi et Orbi (către Cetate și lume).

AGERPRES.ro
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).