Marcați
Noi condiții de înscriere a copiilor în clasa I
Minsiterul Educației anunță că la lista actelor ce urmează a fi prezentate de către părinți pentru a înscrie copilul în clasa I, a fost adăugat Raportul despre dezvoltarea fizică, socio-emoțională, cognitivă, a limbajului și comunicării precum și a dezvoltării capacităților și atitudinilor de învățare la finele grupei pregătitoare.

Astfel, copiii care vor fi înamatriculați în clasa I la vîrsta de șase ani vor fi evaluați de Comisia de școlarizare care va stabili gradul maturității școlare și psihosomatice a copiilor care nu au frecventat grupa pregătitoare. Evaluarea maturității școlare se va realiza obligatoriu în prezența părinților.

Totodată, Comisia de școlarizare, în comun cu Serviciul de asistență psihopedagogică, va asigura accesul și condiții de învățare pentru copiii cu dizabilități locomotorii și deficiențe senzoriale, precum și pentru alte categorii de copii care au cerințe educaționale speciale. Părinții acestor copii vor primi consiliere atunci când vor fi înscriși la studii.

Potrivit Ministerului Educației, Metodologia de înscriere a copiilor în clasa I are drept scop asigurarea accesului la educație al fiecărui copil.

În perioada 21-30 martie curent, instituțiile de învățămînt din țară vor organiza „Ziua ușilor deschise”, iar în intervalul 1 aprilie-21 iunie, va avea loc prima etapă de înscriere în clasa întâi a școlarilor, pentru viitorul an de studii.
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).