Marcați
Socialiștii insistă ca Guvernatorul BNM să fie ales și demis de către deputații Parlamentului RM
Astăzi în cadrul ședinței de plen a Parlamentului RM, fracțiunea Partidului Socialiștilor a înaintat proiectul privind modificarea și completarea Legii cu privire la Banca Națională.

Socialiștii au propus ca Guvernatorul Băncii Naționale să fie numit de către Parlament la propunerea a cel puțin 10 deputați.

Potrivit autorului proiectului, deputatul PSRM Vasile Bolea, “funcția de Guvernator al BNM este extrem de importnantă în luarea unor decizii majore ce privesc sectorul financiar-bancar al țării” de aceea nu este normal ca șeful BNM să fie numit de către Parlament doar la propunerea doar a președintelui parlamentului.

Totodată, deputații PSRM consideră că articolul din actuala lege ce prevede că: “Membrii Consiliului de Administrație ai BNM nu pot fi reținuți ori trași la răspundere administrativă sau penală decât la decizia procurorului general”, crează premise ca imunitatea acestora să devină un permis de samovolnicie și ignorare a legii în interes personal.

Proiectul urmează a fi supus votului în cadrul ședinței de plen.

actualitati.md
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).