Marcați
Vlad Bătrîncea rămîne în grupul de pritenie cu România și-l invită pe Mihai Ghimpu în grupul de prietenie cu Rusia
Dezbateri aprinse pe marginea proiectului privind grupurile parlamentare de prietenie. Fracțiunea Partidului LIberal și fostul liberal-democrat George Mocanu au propus ca deputatul PSRM, Vlad Bătrîncea să fie exclus din grupul de prietenie cu România, invocînd dept motiv că acesta a rupt harta României Mari în Parlamentul Republicii Moldova.

„Vlad Batrîncea și-a permis să depășească limitele bunului-simț și etica politică cînd a rupt harta României Mari în plenul Parlamentului”, a spus deputatul neafiliat George Mocanu.

În replică, Vlad Bătrîncea și-a explicat gestul și l-a invitat pe Mihai Ghimpu în grupul de prietenie cu Rusia.

”Eu insist să rămân în acest grup. Acel gest nu a fost împotriva României moderne. A fost un gest impotriva propagandei unioniste. Ei au împărțit prin școli materiale didactice. Cei care sunt mari prieteni ai României au acolo afaceri. Eu îi propun domnului Ghimpu să intre în grupul de prietenie cu Rusia. Iată am aici și o poză, Ghimpu a făcut carieră în pionerie. Istoria ține minte. Mulți din voi ați compus și poezii lui Lenin. Poate organizăm o excursie la mausoleu să-l vadă pe cel căruia i-au dedicat poezii”, a răspuns Bătrîncea.
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).