Marcați
Liderul PSRM: Ziua de 27 martie este o filă tragică în istoria Moldovei
Deputata PLDM, Maria Ciobanu a propus astăzi în plenul Parlamentului ca ziua de 27 martie să fie instituită sărbătoare în Republica Moldova, în cadrul căreia să fie marcată Unirea Basarabiei cu România din 1918. Inițiativa a stîrnit discuții aprinse între deputați.
Propunerea deputatei a fost dur criticată de socialiști și comuniști.

„Sîntem categoric împotriva acestui proiect. Această filă este una tragică pentru istoria Republicii Moldova. Sînt sute de mii de moldoveni care, în timpul ocupației unioniste, au decedat. Pentru a nu încinge spiritele, le recomand colegilor să-și retragă această inițiativă”, a declarat liderul PSRM, Igor Dodon.

„Suntem de-acord, dar să fie instituită zi de doliu, nu de sărbătoare”, a propus liderul PCRM, Vladimir Voronin.

Nici democrații nu au susținut inițiativa liberal-democraților.

„Discuțiile astea au loc periodic la noi. Ar fi bine ca toți – și cei de stînga, și cei de dreapta – să ajungă la o înțelegere, să semneze o declarație comună în care să se pronunțe pentru Republica Moldova. Avem nevoie să fim în relații bune și cu Rusia, și cu România. Trebuie să contribuim la menținerea păcii în această zonă a Europei”, a menționat președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov.
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).