Marcați
Kim Jong-un ordonă testarea unui focos nuclear şi tiruri de rachete
Phenianul se pregăteşte să testeze "în curând" un focos nuclear şi "mai multe feluri" de rachete balistice, la ordinul liderului nord-coreean Kim Jong-un, anunţă marţi agenţia oficială KCNA, relatează AFP online.

El a afirmat că aceste teste vizează să consolideze "capacitatea nucleară de atac" nord-coreeană.

Kim Jong-un a dat acest ordin în urma a ceea agenţia prezintă drept o simulare reuşită a tehnologiei privind reintrarea în atmosferă a unei ogive nucleare, necesare în vederea efectuării unui atac pe continentul american, a anunţat agenţia oficială nord-coreeană KCNA.

Tensiunile continuă să crească în Peninsula coreeană, după al patrulea test nuclear efectuat de către Coreea de Nord pe 6 ianuarie, urmat pe 7 februarie de tirul unei rachete cu rază lungă de acţiune, considerat un test de rachetă balistică.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat, la începutul lui martie, cele mai dure sancţiuni impuse vreodată Phenianului, vizând în special sectoare economice-cheie şi accesul Nordului la sistemul de transport internaţional.

De atunci, Phenianul ameninţă aproape zilnic cu atacuri nucleare Seulul şi Washingtonul, care efectuează exerciţii militare la scară mare, considerate de regimul stalinist drept o repetiţie generală a unui invazii a teritoriului nord-coreean.

MEDIAFAX.ro
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).