Marcați
Troleibuze pe ruta Chișinău-Ialoveni ar putea circula în 2016
Primele cinci troleibuze ar putea circula prin oraşul Ialoveni până la sfârşitul acestui an.

Un proiect care prevede extinderea transportului electric din Chişinău până în localitate a fost aprobat, în acest an, de către consilierii raionali. Decizia a fost luată după ce, în ultimii ani, sute de localnici, care lucrează în Capitală, s-au plâns că întârzie la serviciu din cauza microbuzelor aglomerate.

Autorităţile raionului Ialoveni planifică să cumpere 10 troleibuze. Pentru aceasta au nevoie de 44 de milioane de lei, bani care vor fi oferiţi de partenerii externi. Nu va fi necesar însă de a extinde linia de troleibuz, deoarece vehiculele vor circula fără fir, scrie Prime.md.

„Am convenit cu Ambasada Belarusului să ne facă o reducere cu aproximativ 15.000 de euro la un mijloc de transport. Este vorba despre troleibuze care se vor deplasa autonom. Troleibuzul va circula pe bază de acumulatoare”, a spus primarul oraşului Ialoveni, Sergiu Armașu.

Regia Transport Electric va instala în troleibuzele cumpărate sisteme de propulsare autonomă. De asemenea, întreprinderea va fi responsabilă şi de întreţinerea vehiculelor. Costul lucrărilor vor fi acoperite de autorităţile din Ialoveni şi din veniturile acumulate în urma transportării pasagerilor. „Pe viitor troleibuzele vor necesita deservire, grija lor, dotarea lor cu oameni, specialişti, asigurarea securităţii pasagerilor”, a spus directorul Regiei Transport Electric Chişinău, Gheorghe Morgoci.

Troleibuzele vor ajunge până în centrul Capitalei, pe strada Bucureşti. Biletul va costa doi lei, de două ori mai puţin faţă de o călătorie cu microbuzul. Peste 60 la sută dintre locuitorii oraşului Ialoveni se deplasează, zilnic, la Chişinău.
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).