Marcați
PSRM va înainta o candidatură la funcția de președinte al țării, dacă alegerile vor fi recunoscute de comunitatea internațională.
Partidul Socialiștilor va înainta propriul candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova, dacă procedura de alegere a șefului statului va fi recunoscută de societatea internațională. Declarația a fost făcută de liderul socialiștilor, Igor Dodon în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit lui Igor Dododn, PSRM va solicita Comisiei de la Veneția să se expună pe marginea deciziei Curții Constituționale privind revenirea la alegerea directă a șefului statului.

“Dacă Constituția ar fi fost modificată de Parlament sau se desfășura referendumul, legitimitatea procesului privind alegerea șefului statului prin vot direct era mult mai mare. Din aceste considerente, socialiștii vor solicita opinia comunității internaționale și în special a Comisiei de la Veneția referitor la procedura ce urmează privind alegerile directe ale președintelui RM”, a declarat Igor Dodon.

”În cazul în care procedura va fi recunoscută perfect legală, atunci Partidul Socialiștilor va participa în campania pentru alegerile prezidențiale”, a declarat liderul PSRM.
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).