Marcați
Unul dintre liderii reţelei teroriste Stat Islamic, Abu Omar al-Shishani, ar fi fost ucis într-un raid aerian în Siria
Abu Omar al-Shishani, liderul militar al filialei siriene a reţelei teroriste Stat Islamic, probabil a murit într-un raid aerian efectuat de Statele Unite în Siria, afirmă surse citate de CNN şi de Al-Arabiya.

Armata Statelor Unite şi serviciile secrete americane încearcă să stabilească dacă Abu Omar al-Shishani, un apropiat al lui Abu Bakr al-Baghdadi, liderul organizaţiei teroriste Stat Islamic, a fost eliminat în raidul aerian din Siria.

Potrivit CNN, Abu Omar al-Shishani - alias "Omar cecenul" - a fost ţinta unui raid aerian american efectuat pe 4 martie în oraşul sirian Al-Shaddadi.

"Informaţiile sunt în curs de verificare de către serviciile de informaţii", a declarat un oficial din cadrul Pentagonului citat de CNN.

În vârstă de 30 de ani, Abu Omar al-Shishani (pe numele real Tarhan Taiumurazovici Batiraş) s-a născut în Georgia şi a fost membru al forţelor speciale georgiene înainte de a se deplasa în Siria şi a deveni liderul militar al filialei siriene a reţelei teroriste Stat Islamic.

Statele Unite oferă o recompensă de cinci milioane de dolari pentru capturarea sau eliminarea teroristului.

Organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic ocupă regiuni din Siria şi Irak, unde a instaurat un "califat".

MEDIAFAX.ro
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).