Marcați
Clinton şi Trump obţin victorii în câte şapte state în cadrul "Super Tuesday"
Hillary Clinton a obţinut victorii în şapte state, iar Bernie Sanders în patru - în tabăra democrată, în timp ce Donald Trump a obţinut victorii în şapte state, Ted Cruz în două, iar Marco Rubio în unul - în tabăra republicană, potrivit rezultatelor parţiale ale scrutinelor "Super Tuesday".

În total 12 state au fost chemate să se pronunţe în alegerile primare de marţi, un moment-cheie în campaniile pentru obţinerea învestiturii celor două partide în vederea alegerilor prezidenţiale de pe 8 noiembrie.

În tabăra democrată, 1.017 delegaţi vor fi desemnaţi în urma scrutinelor de marţi seara, reprezentând un pic peste 20% dintre membrii aşteptaţi la Convenţia de la Philadelphia. În tabăra republicană, 595 de delegaţi vor fi aleşi să participe la Convenţia de la Cleveland, reprezentând aproape un sfert din total.

Fosta Primă Doamnă Hillary Clinton a obţinut victorii în Georgia, Virginia, Tennessee, Arkansas, Texas, Alabama şi Massachusetts.

Rivalul său, senatorul Bernie Sanders, a obţinut patru victorii, în Vermont, Oklahoma, Colorado şi Minnesota.

El şi-a reafirmat marţi seara ambiţia de a lupta până la capătul procesului de desemnare.

"Nu este vorba despre nişte alegeri în care învingătorul ia tot. Dacă obţii 52% din voturi sau 48%, obţii, în definitiv, aproape acelaşi număr de delegaţi din partea statelor. Până se încheie noaptea (alegerilor de marţi spre miercuri) vom câştiga sute de delegaţi", a declarat el, citat de Le Monde.

MEDIAFAX.ro
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).