Marcați
Ceban: «Datorită» lui Chirtoacă, în Chișinău vedem zilnic gheretă peste tarabă, «pristroikă» peste mansardă și construcții ilegale una peste alta
Despre aceasta a declarat președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău Ion Ceban, în cadrul unei luări de cuvânt la ședința consiliului în care a criticat din nou ilegalitățile efectuate de către primăria capitalei în frunte cu Dorin Chirtoacă.

Inițial, Ceban s-a arătat indignat de faptul că la ședința CMC nu sunt prezenți și membrii executivului primăriei așa cum prevede legea și a solicitat ca aceștia să-și onoreze obligațiile. Totodată socialistul a salutat faptul că pentru prima dată după 9 ani de zile, ședința consiliului a început la ora stabilită și a aprobat și un regulament de lucru.

Ulterior însă, Ion Ceban s-a axat pe ilegalitățile care continuă să fie făcute de către conducerea primăriei în capitala RM.

„Ca să înțelegeți cât de ipocrită este această structură a primărie, aici în sală sunt locuitorii de pe strada A. Doga 32. La momentul de față între ei și antreprenorul liberalul Iurie Dîrda, care construiește acolo ilegal, a fost înțelegere de a suspenda lucrările timp de o săptămână cel tîrziu până când se vor clarifica cu actele. Dar de fapt, lucrările continuă și excavatoarele lor sar peste femeile care stau acolo cu copii mici. Păi iată cu cine avem de-a face", a precizat socialistul.

De asemenea consilierul municipal a amintit că astăzi avem peste 2000 de construcții problematice în municipiul Chișinău.

“Marea majoritate din ele cu grave încălcări la eliberarea autorizațiilor de construcție, cedarea terenurilor de pământ etc. Eu nu cred că aici e „Mâna Moscovei” sau „Mâna Bruxelles-ului”, care semnează aceste autorizații aici în structurile primăriei, pentru că de aici toate aceste acte iese. Faptul că unii funcționari din primărie își atribuie prea multe drepturi, este rezultatul a ceea ce vedem noi zilnic în Chișinău – gheretă peste tarabă, tarabă peste butcă(n.red. butic, gheretă), butcă peste pristroică (n.red. anexă la construcție de bază), pristroică peste mansardă, mansardă peste construcție ilegală. Ei încearcă să se spele pe mâni dând vina pe altcineva pe când ei sunt cei care trebuie să facă regulă în primărie și în acest oraș”, a declarat Ceban.

În același timp președintele fracțiunii PSRM din CMC, a menționat că dacă nu se iau astăzi măsuri concrete cu privire la restricționarea construcțiilor ilegale din capitală, mâine, am putea să ne trezim cu altele noi.

„Doar în ultimii ani au fost distruse peste 80 de monumente istorice din capitală. Dacă nu luăm atitudine acuma, lucrurile astea vor continua”, a subliniat Ion Ceban.

actualitati.md
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).