Marcați
FOTO: publika.md
Percheziții la Centrul de monitorizare a traficului rutier
Procurorii Anticorupție în comun cu ofițerii Serviciului protecţie internă şi anticorupţie al Ministerului de Interne efectuează percheziții la Centrul Unic de monitorizare a traficului rutier al Inspectoratului Național de Patrulare.

Perchezițiile au loc în cadrul unui dosar penal pentru corupere pasivă și depășirea atribuțiilor de serviciu.

Potrivit procurorului Eduard Harunjen conducătorii Centrului favorizau încălcarea regulilor de către șoferii întreprinderilor, contra unor sume de bani.

„Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală pentru abuz de serviciu și corupere pasivă fiind întreprinse acțiuni atât în privința unor persoane publice din cadrul Centrului unic de monitorizare, cât și a agenților economici implicați”, a declarat Harunjen.

Potrivit procurorilor, funcţionarii, în schimbul unor sume de bani, ştergeau informaţia din baza de date pentru a-i scăpa pe mai mulţi şoferi de amenzi. În rezultat, bugetul statului a fost prejudiciat cu peste 20 de milioane de lei.
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).