Marcați
Mai mulți funcționari de la Primărie figurează în dosare penale
Consilierul municipal din partea PSRM Alexandr Odințov a primit răspuns la interpelările sale către CNA în privința ilegalităților efectuate de funcționarii din primărie.

Astfel, potrivit Procuraturii Anticorupție, pe numele arhitectorului municipiului Chișinău Ion Carpov a fost inițiată o cauză penală pe faptul nedeclarării conflictului de interese.

„La moment de către grupul de urmărire penală este efectuat spectrul necesar de acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații orientate în vederea cercetării complete și obiective a circumstanțelor cauzei, stabilirea adevărului, identificarea și tragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate în comterea infracțiunii”, se menționează în răspunsul organelor de drept.

“Corupția din primărie. Carpov. Arhitectul....Cauză penală. O săptămână în urmă nega. Soluția: demisia din funcția pe care o deține ilegal de 19 luni și concurs public”, a comentat președintele fracțiunii PSRM din CMC Ion Ceban pe pagina sa de pe o rețea socială.

Amintim că anterior socialiștii l-au acuzat pe arhitectorul șef al capitalei Ion Carpov că ar fi semnat numeroase autorizații de construcții ilegale pentru firma soției sale.

De menționat că Procuratura Anticorupție a răspuns și la alte interpelări ale consilierului socialist Alexandr Odințov în care se menționează că și pe numele viceprimarului Nistor Grozavu și a secretarului CMC Valeriu Didenco au fost pornite cauze penale.

Amintim că anterior și Ministerul Afacerilor Interne a confirmat că Primăria capitalei are numeroase dosare penale pe delapidări în proporții deosebit de mari.

MAI a precizat că «în gestiunea organului de urmărire penală al Inspectoratului General al Poliției MAI, se află 13 cauze penale pornite în privința unor funcționari din cadrul Primăriei Chișinău și a întreprinderilor municipale subordinate acesteia».

Mai mulți funcționari de la Primărie figurează în dosare penale

Mai mulți funcționari de la Primărie figurează în dosare penale

actualitati.md
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).