Marcați
Foto: IPN
Guvernul şi Parlamentul şi-au sincronizat agendele privind implementarea reformelor
Membrii cabinetului de miniştri, conducerea Parlamentului şi preşedinţii comisiilor parlamentare s-au convocat într-o şedinţă comună în cadrul căreia au fost sincronizate agendele legislativului şi a executivului în ceea ce ţine de implementarea reformelor. Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, şi premierul Pavel Filip, au menţionat că astfel de şedinţe vor avea loc periodic, o dată pe lună, transmite IPN.

La deschiderea şedinţei, Andrian Candu, a menţionat că în actuala sesiune parlamentară urmează să fie recuperate restanţele înregistrate în implementarea reformelor. „Este important să ne regăsim în astfel de şedinţe periodic. Prea mare a fost perioada de incertitudini şi de instabilitate, e timpul să ne apucăm de treabă inclusiv prin astfel de şedinţe”, a spus oficialul.

Pavel Filip a declarat că salută astfel de şedinţe comune pentru a verifica unde se află guvernarea în realizarea angajamentelor asumate prin Acordul de Asociere cu UE. „Este important de stabilit priorităţile. Eu personal, dar şi membrii cabinetului de miniştri, suntem conştienţi de situaţia dificilă financiară şi politică în care ne aflăm”, a accentuat şeful executivului.

Şedinţa s-a desfăşurat cu uşile închise, iar cei doi oficiali au făcut declaraţii pentru presă la final. Andrian Candu, a precizat că a avut loc o întrunire prin care s-a reuşit sincronizarea agendelor de lucru ale Guvernului şi Parlamentului. „Am convenit că o astfel de platformă va fi respectată şi va fi periodică. Am identificat cele mai stringente restanţe la implementarea Acordului de Asociere şi deja la primele şedinţe parlamentare urmează să le recuperăm”, a spus şeful legislativului.

Pavel Filip a declarat că şedinţa este de o importanţă deosebită, deoarece sunt foarte mari restanţe la implementarea Acordului de Asociere. Pavel Filip a amintit că la Guvern s-a stabilit elaborarea un calendar de eliminare a restanţelor în termen de 30 de zile. „Astăzi am verificat unde suntem la nivel de Guvern şi Parlament la procesul de realizare a reformelor ca să ne mişcăm foarte repede şi să ajungem la un grafic normal de implementare a acestora”, a încheiat premierul.

Următoarea şedinţă comună este preconizată pentru 11 martie.

ipn.md
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).