Marcați
Consilierii municipali propun organizarea unui referendum pentru demiterea primarului Dorin Chirtoacă
Inițiativa îi aparține fracțiunii Partidului Popular European din CMC și a fost susținută de către consilierii Partidului Socialiștilor și ai formațiunii Partidul Nostru.

Fracțiunea PPEM a prezentat inițiativa de demitere a primarului Capitalei după ce a constatat că Dorin Chirtoacă și fracțiunea Partidului Liberal din CMC a inițiat o campanie de obstrucționare a activității CMC. Aleșii PPEM propun ca decizia privind organizarea referendumului să fie adoptată în cadrul unei ședințe speciale a consilului municipal, care să aibă loc la mijlocul lunii septembrie.

”Constatăm că primaul nu respectă interesele comunității locale, nu exercită atribuțiile de ales local prevăzute de lege, încalcă normele morale și etice. Iar asta constituie un motiv pentru desfășurarea unui referendum privind demiterea primarului. Ajunge, PPEM nu vrea ca într-un stat captiv și capitala să devină captivă”, a declarat președintele fracțiunii PPEM în CMC, Oazu Nantoi.

Primarul Capitalei nu s-a arătat îngrijorat de intenția consilierilor de a-l demite.

”Nimic nou, mă așteptam la o asemenea situație. Fiecare cu agenda lui și cu soarta lui, eu le urez succes și nu am de gând să întreprind careva măsuri prin care să le creez obsatcole sau să îi impiedic”, a menționat Dorin Chirtoacă.

La rândul său, președintele fracțiunii PSRM în CMC, Ion Ceban, a amintit că socialiștii au venit cu propunerea de a iniția demiterea primarului încă în luna ianuarie a acestui an, deoarece corupția din primărie și iresponsabilitatea edilului au dus la înrăutățirea dramatică a situației în municipiul Chișinău.

”Subiectele legate de grădinițe de copii, de situația dezastruoasă din spitale. Subiectele legate de ecologia orașului și cele legate de calitate proastă a drumurilor, de panouri nu sunt de ordinul fantasticului, ci sunt probleme actuale și pe care domnule primar nu ai vrut să le discuți de foarte mult timp ca să nu zic niciodată”, a declarat Ion Ceban.

În luna februarie a acestui an, consilierii PPEM au denunțat Acordul cu privire la constituirea Alianței proeuropene în consiliul municipal Chișinău. Aleșii locali au luat această decizie după ce au constatat că primarul Dorin Chirtoacă i-a folosit pentru a-și promova schemele și interesele personale. În ultimele două luni, primarul și fracțiunea Partidului Liberal au încercat să blocheze activitatea Consiului Municipal, prin sfidarea deciziilor acestui for.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).