Marcați
O nouă ediție a Campionatului european de arte marțiale ”Voievod” s-a desfășurat la Chișinău.
La competiție au participat sportivi din 14 țări. Evenimentul, care a fost organizat de Ministerul Afacerilor Interne, în parteneriat cu Federația de lupte naționale ”Voievod” i-a impresionat prin anvergura sa atât pe oaspeți, cât și pe conaționalii noștri.

În cadrul evenimentului, organizatorii au demonstrat de ce sunt capabili moldovenii în acest domeniu. Programul campionatului a inclus și dansuri naționale, și o ceremonie de înmânare a unei copii a sabiei domnitorului Ștefan cel Mare. De aceasta s-a învrednicit politologul Valeriu Ostalep. La competiție au mai fost prezenți miniștri și deputați.

Moldova este una dintre puținele țări în care există tradiții naționale în artele marțiale. Este vorba despre ”Voievod”. Este un stil mixt de lupte, care ne permite să participăm la nivel internațional, să demonstrăm că și noi avem tradiții militare și de arte marțiale", a menționat Bogdan Țîrdea, deputat PSRM.

Campionatul european ”Voievod” s-a desfășurat pentru a cincia oară. La ediția din acest an au aproximativ 400 de luptători, inclusiv din Marea Britanie, Polonia, Turcia Rusia și România. Jumătate dintre sportivi au reprezentat țara noastră

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).