Marcați
Serghei Gubariov: Negocierile privind reglementarea conflictului transnistrean trebuie să fie reluate cât mai curând
Negocierile privind reglementarea conflictului transnistrean trebuie să fie reluate cât mai curând. O declarație în acest sens a fost făcută de către reprezentantul special al Federaţiei Ruse pentru conflictul transnistrean, Serghei Gubarev. El a amintit de opina exprimată de reprezentantul Germaniei, Cord Hinrich Meier-Klodt, privind reluarea negocierilor în formatul ”5+2” până la finele lunii mai. Serghei Gubarev consideră, însă, că această opinie este prea optimistă.

"Sunt mai puțin optimist, deoarece îmi dau seama de toată profunzimea și complexitatea problemelor ce urmează a fi abordate. Totuși, vreau să cred că, măcar în acest an, să aibă loc întrevederi oficiale, negocieri la nivel oficial", a declarat Serghie Gubariov.

De asemenea, Gubarev a menționat că vizita mediatorilor și observatorilor în conflictul transnistrean, care a avut loc în zilele de 5 și 6 aprilie la Chișinău și Tiraspol, a arătat că reprezentanții celor două părți nu au respectat nicio recomandare și nu au îndeplinit nicio înțelegere, asupra cărora s-a convenit anterior. În alt context, reprezentantul Moscovei a subliniat că grupul operativ al Rusiei va continua rămâne în stânga Nistrului, pentru a asigura paza armamentului rămas în regiune. Gubarev a amintit că, din momentul introducerii misiunii de pacificatori, în stânga Nistrului nu a fost înregistrat nicio acțiune militară. În plus, astăzi nu există nici posibilități de a evacua armamentul rusesc din depozitele aflate în regiunea transnistreană, a mai spus reprezentantul special al Federaţiei Ruse.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).