Marcați
Foto: infoziare.ro
Octavian Armaşu: Taxele pentru importul automobilelor ar putea fi revăzute
Guvernul nu va ceda protestelor organizate de către proprietarii de automobile înmatriculate în afara ţării, nemulţumiţi de scumpirea vinietei, în schimb ar putea fi revăzute taxele la importul mijloacelor de transport. Declarația a fost făcută de Octavian Armaşu, ministrul Finanţelor, în cdrul unei emisiuni la un post privat de televiziune.

„Taxa pentru vinieta de scurtă durată nu a fost majorată. Dar proprietarii de automobile înmatriculate în Republica Moldova sunt puşi în condiţii inegale cu cei care deţin maşini înmatriculate în afara ţării, ultimii plătind impozite cu mult mai mici. De fapt, noi am făcut acest lucru nu atât pentru a mări defalcările la buget, cât pentru a-i determina pe şoferi să-şi înregistreze maşinile în Republica Moldova”, a argumentat ministrul finanţelor.

Totodată, Octavian Armaşu a spus că ar putea fi revăzute taxele la importul automobilor.

„Mulţi aleg să circule cu maşini înmatriculate în străinătate din cauza taxelor excesive. În cadrul Guvernului va fi format un grup de lucru care să revadă măsurile permisive excesive şi posibilitatea înlocuirii cu taxe accesibile la importul automobilelor”, a menționat Octavian Armașu.

Amintim că sute de şoferi cu maşini înmatriculate în străinătate au protestat de mai multe ori, nemulţumiţi că vinieta va fi de trei ori mai scumpă.

Astfel, după intrarea în vigoare a Legii bugetului pentru 2016, proprietarii vehiculelor cu numere de înmatriculare străine vor achita câte un euro pentru fiecare zi de aflare pe teritoriul Republicii Moldova.

menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).