Marcați
Politica bugetar-fiscală, aprobată în prima lectură
Proiectul politicii bugetar-fiscale pe anul 2016 a fost votat în prima lectură în Parlament. PLDM, PCRM și PSRM au criticat dur documentul.

Potrivit documentului, accizele la băuturile alcoolice, țigări, bijuterii și metalele prețioase vor fi majorate în medie cu 10,5%, în conformitate cu prognoza ratei inflației pe anul curent. Totodată, accizele la produsele petroliere, benzină, motorină și produsele din motorină, gazul lichefiat și gazele naturale urmează să fie majorate cu 11,4%.

Documentul prevede şi introducerea unui nou impozit pe avere. Astfel, persoanele care au un imobil cu suprafața mai mare de 120 de metri pătrați, a cărei valoare depășește 1,5 milioane de lei, va fi obligat să achite 0,8 la sută din valoarea imobilului.

Proiectul prevede și majorarea de aproape patru ori, a vinietei, taxa de drum pentru mașinile cu numere străine. Astfel, pentru fiecare zi, proprietarul autoturismului va plăti câte un euro.

Pentru a doua lectură, autorii proiectului urmează să efectueze mai multe modificări, care au fost propuse, ulterior, de parlamentari.
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).