Marcați
Avion deturnat în Cipru: EgyptAir anunță că a obținut eliberarea tuturor pasagerilor, cu excepția a 5 străini și a membrilor echipajului
UPDATE ORA 10.31 Compania EgyptAir a anunțat că, în urma negocierilor cu atacatorul, a obținut eliberarea tuturor pasagerilor aflați la bordul avionului deturnat în Cipru, cu excepția a cinci cetățeni străini (care nu sunt egipteni) și a membrilor echipajului, transmit Reuters și AFP.

"Negocierile cu cel care a deturnat avionul s-au încheiat cu eliberarea tuturor pasagerilor cu excepția echipajului și a cinci cetățeni străini", a anunțat EgyptAir într-un comunicat de presă.

Anterior, Reuters — care cita surse de pe aeroportul din Alexandria — transmisese că la bordul avionului deturnat se aflau opt britanici și 10 americani.

Postul Sigma Live, citat de Haaretz, a relatat mai devreme că zborul MS181 cu 81 de persoane la bord a fost deturnat și că turnul de control al aeroportului din Larnaca a primit un mesaj în acest sens la ora 8:30, iar avionul a reușit să aterizeze pe aeroportul cipriot la ora 08:50.

UPDATE ORA 10.21 Avion deturnat în Cipru: Atacatorul nu a formulat încă nicio solicitare

Atacatorul de la bordul avionului companiei egiptene EgyptAir, sechestrat miercuri în Egipt cu 81 de persoane la bord și deturnat către Cipru, nu a formulat încă nicio solicitare, transmite Reuters.

Potrivit Xinhua, care citează autorități cipriote din domeniul securității, individul ar fi eliberat femeile și copiii aflați la bordul avionului. Anterior, cotidianul israelian Haaretz relatase că au fost eliberați circa 18 pasageri, în timp ce Reuters transmite că au fost eliberați între 30 și 40 de pasageri și precizează că la bordul avionului s-ar afla opt britanici și zece americani.

UPDATE ORA 09.58 Un atacator amenință să-și detoneze centura cu explozibili

Pilotul avionului operat de compania EgyptAir deturnat în Cipru a fost amenințat de un pasager, care a spus că-și va detona centura cu explozibili, transmite marți Reuters.

Postul de radio cipriot a anunțat la rândul său că se crede că la bordul avionului există un atacator care are asupra lui o centură cu explozibili, iar forțelor de poliție li s-a cerut să se îndepărteze de aeronavă.

Între timp, Ministerul Aviației Civile din Egipt a confirmat că zborul 181 al companiei EgyptAir, care efectua o cursă între Alexandria și Cairo, cu 81 de persoane la bord, a fost deturnat de un pasager care a susținut că are asupra lui o centură cu explozibili.

AGERPRES.ro
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).