Marcați
Foto: stiri24.md
Noi surprize de la Guvern pentru proprietarii maşinilor cu numere străine.
Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu anunță că Executivul pregătește un set de legi pentru proprietarii maşinilor cu numere străine. Și asta după ce Guvernul a anunțat că deținătorii de vehicule înmatriculate în străinătate vor trebui să scoată din buzunare de peste 3 ori mai mulți bani pentru a circula pe drumurile din Republica Moldova.

Totodată, ministrul Finanțleor spune că majorarea prețului la viniete nu va afecta cetățenii moldoveni aflați în străinătate care vin în țară la odihnă, ci doar deținătorii de maşini înregistrate peste hotare țării, care se află permanet pe teritoriul Republicii Moldova.

”Nu este problema în moldovenii care vin la odihnă, dar e vorba despre cei care au maşini înregistrate peste hotare. Noi vrem să oprim acest proces ca să nu crească numărul de maşini înregistrate peste hotare. De aceea vrem să majorăm vinieta. Cel mai important lucru este să găsim o soluţie de principiu pentru acei cetăţeni care au beneficiat de prevederile legislaţiei actuale care este destul de permisivă în acest sens. Ei sunt în limita legii, nu sunt infractori dacă şi-au înregistrat automobilele în alte ţări şi circulă cu ele în Moldova”, a declarat Octavian Armaşu.

Potrivit lui Octavian Armașu, un grup de lucru creat la Guvern va propune modificări legislative astfel încît problema proprietarilor maşinilor cu numere străine să fie soluţionată.

„În cadrul Guvernului am creat un grup de lucru care va analiza această situaţie. Vom veni cu un set de legi prin care să le permitem acestor cetăţeni să revină în albia normală a lucrurilor într-un mod civilizat, transparent şi cu o povară fiscală echilibrată. Să punem punct acestei situaţii, astfel ca cetăţenii să poată să înregistreze în regim normal automobilele pe teritoriul Republicii Moldova”, a declarat Octavian Armaşu.

Menționăm că noile preţuri pentru vinietă vor intra în vigoare după ce proiectul de lege va fi votat de către Parlament.
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).