Marcați
Socialiștii cheamă la mobilizare generală și anunță acțiuni de protest în masă
Partidul Socialiștilor cheamă la mobilizare generală împotriva unioniștilor și anunță acțiuni de protest în masă. Anunțul a fost făcut de către președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon pe contul său de pe o rețea de socializare.

”PSRM cheamă la mobilizare generală împotriva unioniștilor și anunță acțiuni de protest în masă în vederea apărării statalității moldovenești. În următoarele săptămîni la Chișinău se va desfășura un miting de amploare în susținerea statalității și suveranității Republicii Moldova. Pînă atunci, marșuri similare vor avea loc în mai multe orașe ale țării”, a menționat politicianul.

Potrivit liderului PSRM, o manifestație similară va fi organizată și în orașul Comrat.

”Vom participa activ la evenimentele organizate de Comitetul Executiv al Găgăuziei, sîmbătă, 2 aprilie”, a subliniat liderul socialiștilor.

Președintele PSRM constată că pe 27 martie, în centrul Chișinăului a avut loc o încercare fără precedent de a ataca statalitatea, independența, suveranitatea și neutralitatea Republicii Moldova, și acest lucru nu poate fi interpretat altfel, decît un atentat la Constituția țării, instituțiile statului, suveranitatea și independența RM.

”PSRM declară că toți participanții, dar și cei care au permis această manifestație sunt criminali de stat, trădători ai Patriei și poporului. Socialiștii intenționează să participe la toate evenimentele, marșuri. Va organiza diverse acțiuni - de la marșuri pentru statalitatea modovenească pînă la acțiuni concrete la nivel de consilii, primării, Parlamentul RM. PSRM anunță, că deja în următoarele săptămîni vor fi organizate marșuri și mitinguri regionale și naționale. PSRM face apel către toți adepții unei Moldove independente să fie împreună și să lupte. Considerăm necesară crearea în fiecare localitate a țării a unor comitete pentru statalitatea moldovenească, dar și la nivel raional și național. Cei care astăzi se află la guvernare distrug în mod intenționat RM, aducînd țara în faliment financiar, economic, social, iar acum și politic. Anume din acest motiv, în comun cu alte acțiuni este necesar să obținem capitularea cît mai urgentă a actualei guvernări, organizarea alegerilor parlamentare anticipate, desfășurarea alegerilor președintelui țării de către popor. Moldoveni, uniți-vă în numele viitorului Moldovei! Moldova are viitor!”, a conchis președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon.
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).