Marcați
Dodon către unioniști: Acest pămînt va rămîne moldovenesc, cu limba moldovenească și istoria Moldovei!
Trădătorii-unioniști reprezintă un pericol pentru țara noastră. Astfel, toate forțele politice sănătoase, în comun cu societatea civilă trebuie să-și consolideze forțele împotriva unioniștilor. Declarații în acest sens au fost făcute de către președintele Partidului Socialiștilor în cadrul unui miting în vederea susținerii statalității moldovenești desfășurat astăzi în fața monumentului lui Ștefan cel Mare.

”Astăzi este o zi tragică în istoria noastră, istoria moldovenilor. Acum 98 de ani, cîțiva zeci de trădători ai poporului au votat împotriva opiniei majorității populației pentru lichidarea Moldovei. Trebuie să ținem minte cu toții, că această zi este o zi de doliu, și nu este o sărbătoare. Este o zi a rușinii, deoarece trădătorii au vîndut țara și viitorul nostru. Au urmat 22 de ani de ocupație româno-fascistă. Au murit zeci de mii de moldoveni. Niciodată nu trebuie să uităm acest lucru”, a menționat liderul PSRM.

Potrivit lui Igor Dodon, cei care astăzi se pronunță pentru lichidarea RM și-au activizat forțele și încearcă să ridice un val al unionismului în țara noastră. În acest context, liderul PSRM face apel către cetățenii țării și toate forțele patriotice să nu admită acest lucru.

”Dragi concetățeni: moldoveni, găgăuzi, bulgari și alte etnii, noi nu putem permite unioniștilor să lichideze țara noastră. Noi, moldovenii, avem limba moldoveanească, avem propria istorie – istoria Moldovei. Noi trebuie să facem totul, pentru ca această țară să rămînă nepoților și strănepoților noștri. Toate forțele politice sănătoase și societatea civilă trebuie să-și consolideze forțele împotriva unionismului. Pericolul cel mare pentru Moldova sunt unioniștii. Dacă nu ne vom uni forțele acum, atunci peste doi ani poate fi tîrziu”, a menționat Igor Dodon.

Politicianul a reiterat că ”românii sunt prietenii și vecinii noștri, noi respectăm România, ca stat independent și suveran și cerem același lucru”.

”În numele lui Ștefan cel Mare noi vom lupta pentru acest pămînt, nu vom permite să fie dus la București, așa cum au făcut-o unii, care în timpul apropiat vor pleca acolo împreună cu unchiul său. Moldovenii nu vor ceda. Acest pămînt va rămîne moldovenesc, cu limba moldovenească și istoria Moldovei”, a conchis Igor Dodon.
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).