Marcați
Moldova poate face față unui val de refugiați, dar depinde de amploarea acestuia
Republica Moldova este pregătită să facă față unui val de refugiați, dar acest fapt depinde de amploarea acestuia în raport cu țara noastră. Afirmația vine din partea viceministrului de Interne, Oleg Babin.

„La momentul actual, putem face față unui risc migraționist, dar depinde de amploarea acestui fenomen în raport cu posibilitățile țării noastre”, a explicat Babin.

Totodată, viceministrul de Interne a explicat că forțele de ordine se pregătesc pentru a face față unui eventual val de refugiați și monitorizează situația la frontieră. Potrivit lui Babin, subdiviziunile MAI, în colaborare cu angajații SIS, vor desfășura în luna mai un exercițiu de testare.

„MAI se află în faza finală de elaborare a acestui plan. Suntem gata să-l punem la dispoziţie în luna mai. Urmează să facem exerciţi masive cu participarea tuturor forţelor din toate subdiviziunile MAI, SIS, Situaţii Excepţionale, etc. Monitorizăm evoluţia acestui fenomen la frontieră. La moment, putem face faţă unui risc migraţional, dar depinde de scara evoluţiei acestui fenomen în raport cu ţara noastră”, a menţionat Oleg Babin.
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).