Marcați
Un grup de ONG-uir solicită ca ședințele în dosarul Filat să fie publice
Mai multe organizații nonguvernamentale solicită ca ședințele de judecată în dosarul ex-premierului Vlad Filat să fie publice.

Potrivit organizațiilor semnatare, examinarea acestei cauze în mod public este deosebit de importantă pentru a spori încrederea societăţii în justiţie, a clarifica situaţia cu privire la furtul miliardului şi a asigura dreptul la un proces echitabil al persoanelor acuzate în acest dosar.

„Din informațiile transmise în public nu este clară motivația și insistența procuraturii pe examinarea cauzei în ședințe închise. Recent şi domnul Filat a transmis mai multe mesaje ce denotă dorința acestuia de a beneficia de dreptul la judecarea în mod public a cauzei sale. Avînd în vedere finalizarea urmăririi penale, rezonanţa cauzei, gravitatea acuzaţiilor, precum şi speculaţiile cu privire la caracterul orchestrat al procedurilor, examinarea publică a cauzei este crucială. Informațiile de acest gen sînt de interes public și nu trebuie ascunse”, se arată în demersul ONG-urilor adresat judecătorilor care instrumentează cazul.

În cazul în care această solicitare va fi respinsă, organizațile nonguvernamentale cer ca argumentele judecătorilor să fie explicate public.
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).