Marcați
Ministerul Agriculturii promite să achite compensaţiile fermierilor pînă la sfîrşitul lunii martie
Toate compensaţiile producătorilor de fructe şi struguri care au fost afectaţi de restricţiile impuse de Federaţia Rusă la export în 2014 vor fi achitate pînă la sfîrşitul lunii martie.

Anunțul a fost făcut de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare.

Potrivit site-ului Ministerului, 1,2 mii de persoane afectate au primit deja compensaţii, iar încă 600 de cereri trebuie să fie examinate şi prezentate pentru finanţare.

Potrivit datelor Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA), în anul 2015 au fost depuse încă circa 6 mii de cereri pentru acordarea compensaţiilor în sumă totală de 56 de milioane de lei, de la producătorii de mere, prune, struguri care deţin sau arendează suprafeţe nu mai puţin de 15 hectare. La sfîrşitul anului 2015, compensaţiile au fost achitate pentru 3,5 mii de agricultori. Cu restul s-a produs o reţinere din cauza "motivelor tehnice, legate de introducerea de la 1 ianuarie 2016 a noului cod IBAN pentru transferurile naţionale".

INFOTAG
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).