Marcați
Dodon despre solicitarea lui Băsescu: Vreau să văd cum va depune jurămînt statalității RM
Președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon se arată sceptic față de intenția fostului președinte al României, Traian Băsescu de a deveni cetățean al Republicii Moldova.

„Traian Băsescu vrea să depună jurămînt statului Republica Moldova? Fie, vreau să-l văd jurînd credință statalității moldovenești. Numai să nu o ia razna împreună cu sectanții unioniști din PL. Să se comporte civilizat și respectuos față de țara căreia îi solicită cetățenia. Am prefera să se afle la București. Dar, dacă Băsescu vrea cu tot dinadinsul să devină cetățean moldovean, îl atenționăm să fie mai echilibrat în declarații și acțiuni decît cetățeanul român Băsescu”, a menționat Igor Dodon.

Totodată, liderul PSRM spune că Băsescu nu mai face față politicii de peste Prut, motiv pentru care vine în Moldova.

“Băsescu nu mai face față în România și vine în Moldova. Nu-i va reuși, nu are nicio șansă. De aceea decizia acestui personaj care și-a pierdut viitorul politic și vrea să încerce Moldova cu câteva procente de unioniști. Noi vom face tot posibilul ca unioniști ca Băsescu să fie tot mai puțini în Moldova”, a conchis Igor Dodon.

Amintim că Traian Băsescu și soția sa, Maria, au depus cerere pentru obținerea cetățeniei Republicii Moldova.
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).